Ziua României, la Episcopia Basarabiei de Sud. Primarul de Cahul: Suntem un popor binecuvântat de Dumnezeu

  • 01 Decembrie 2020 20:01
Ziua României, la Episcopia Basarabiei de Sud. Primarul de Cahul: Suntem un popor binecuvântat de Dumnezeu

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de românii din toate colțurile lumii. În Republica Moldova, de la mic la mare, cei ce simt românește au cântat despre patriotism și au celebrat 102 ani de la Marea Unire, scrie infoprut.ro.

Potrivit sursei citate, la noul sediu al Episcopiei Basarabiei de Sud, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, a avut loc un eveniment dedicat Zilei României, unde s-au auzit atât cuvântul lui Dumnezeu, cât și cântece patriotice interpretate de micuți românași, îmbrăcați în costume populare.

„Românii își cântă bucuria. Ziua Națională 1 decembrie este o zi de sărbătoare pentru întreg neamul românesc, iar Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Țara-Mamă. Ziua Națională a României reprezintă pentru întreaga suflare românească un prilej de cinstire a memoriei celor care au reușit să ducă la îndeplinire idealul de unire al locuitorilor tuturor provinciilor românești, este ziua în care s-a făcut dreptate și în care toți românii au cântat într-un glas ziua unirii. Astăzi ne-am adunat pentru a arăta încă o dată că patriotismul și dorința de unitate sunt sentimente trainice și definitorii pentru neamul românesc”, s-a spus la eveniment.

Evenimentul a început cu intonarea imnurilor României și Republicii Moldova de către un cor de preoți, acompaniați de elevii și oaspeții prezenți. De asemenea, micuții au recitat poezii cunoscute, printre care „Scrisoare din Basarabia” de Grigore Vieru.

Invitat a fost și primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, care a venit să felicite românii de pretutindeni și a îndemnat la rugăciuni pentru bunăstarea și binecuvântarea acestuia.

„Dragi români, mă bucur să fiu aici. Importanța unității neamului românesc Vreau din toată inima să felicit toți românii, pe noi românii, și România pentru tot ce a fost și a realizat de-a lungul timpului. Mereu am spus și voi continua să spun că poporul român are un potențial enorm, intelectual, spiritual, economic, ne plângem noi că sunt probleme, dar suntem un popor binecuvântat de Dumnezeu și avem un rol important. Avem oameni deosebiți, o istorie deosebită, o credință. Să ne rugăm pentru bunăstatea și binecuvântarea poporului nostru român”, a fost mesajul primarului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
0
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Fri
2
Sat
4
Sun
8
Mon
6
Tue
2

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 0.0966
USD 17.4521 0.0371
RON 4.3476 0.0194
UAH 0.6167 0.0002
RUB 0.2364 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău