Primarul capitalei salută recomandarea Comisiei Europene și susține că este gata să depună toate eforturile necesare care țin de competența sa

  • 08 Noiembrie 2023 15:38
Primarul capitalei salută recomandarea Comisiei Europene și susține că este gata să depună toate eforturile necesare care țin de competența sa

Primarul muicipiului Chișinău, Ion Ceban, menționează într-o postare pe pagina sa de Facebook, că salută recomandarea de astăzi, 8 noiembrie, a Comisiei Europene cu privire la inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău.

Pledăm pentru ca toate recomandările să fie realizate cât mai curând de către autoritățile de la Chișinău, astfel, ca să mergem cu pași rapizi în procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Noi suntem gata să depunem toate eforturile necesare care țin de competența noastră”, scrie Ceban.

Amintim că în 2014, Ion Ceban protesta la Bruxelles față de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Atunci deputatul socialist Ion Ceban i-a îndemnat pe oficialii europeni să nu viziteze Galeriile din Cricova, ci să se deplaseze prin satele moldovenești pentru a vedea cu ochii proprii așa-zisa „istorie de succes” și rezultatele reformelor guvernării proeuropene.

Acordul privind Asocierea și Liber Schimb Comercial va lovi dur mai multe domenii ale economiei moldovenești, inclusiv agricultura. „Doar în cadrul Uniunii Vamale țara mai are șansa să-și păstreze statalitatea și să apuce calea unei dezvoltări progresive”, susține în 2014, Ion Ceban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău