Primarul ales al capitalei, Ion Ceban, a anunțat prioritățile pentru cel de-al doilea mandat

  • 06 Noiembrie 2023 13:13
Primarul ales al capitalei, Ion Ceban, a anunțat prioritățile pentru cel de-al doilea mandat

Primarul ales al capitalei, Ion Ceban, a declarat astăzi, 6 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că în cel de-al doilea mandat se va axa pe mai multe priorități, printre care reparația curților și a drumurilor, construcția parcărilor și îmbunătățirea infrastructurii educaționale. În pofida faptului că a obținut victoria din primul tur al alegerilor, el a acuzat că în timpul scrutinului au avut loc tentative de fraudare a alegerilor, despre care va informa misiunile de observare internaționale și Comisia Electorală Centrală, transmite Radio Chișinău.

Întrebat jurnaliști ce promisiuni nu a realizat în primul său mandat și dacă se va ține de cuvânt în al doilea mandat, primarul ales, Ion Ceban, a precizat că are mai multe priorități pe care se va axa. Totodată, în contextul în care au parvenit critici cu privire la situația financiară a Primăriei Chișinău, Ion Ceban a precizat că astăzi în conturile municipalității sunt circa 300 de milioane de lei.

„Ne vom axa pe ceea ce înseamnă infrastructura rutieră – drumuri, trotuare, parcări, ceea ce ține de curțile blocurilor de locuit – va fi o prioritate de top pentru acest mandat. Ne vom concentra pe activitățile la îmbunătățirea infrastructurii educaționale – grădinițe, școli mai curate, mai moderne”, a spus primarul ales.

Primarul ales al capitalei, Ion Ceban, a acuzat în cadrul conferinței de presă că pe parcursul scrutinului electoral au avut loc tentative de fraudare a alegerilor, despre care va informa misiunile de observare internaționale și Comisia Electorală Centrală. 

„Am avut și mișmașuri organizate în mod intenționat în aceste circumstanțe. Toate aceste lucruri au fost documentate. La fiecare secție de votare unde au existat tentative de fraudare există materiale probatorii pe partea de video și contestații”, a declarat Ceban.

Conform rezultatelor preliminare, candidatul Mișcării Alternativa Națională, Ion Ceban, a obținut 50,6% din voturi, în timp ce pentru contracandidatul său principal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, și-au dat votul 28 la sută din alegători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău