Primarii își doresc ca Legea finanțelor publice să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014

  • 17 Octombrie 2013 15:30
Primarii își doresc ca Legea finanțelor publice să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014

Congresul Autorităților Locale a reconfirmat joi, 17 octombrie, solicitarea adresată Parlamentului de a adopta în lectură finală Legea privind finanțele locale, astfel încât să poată fi aplicată de anul viitor, așa cum au anunțat anterior autoritățile.

Primarii și-au exprimat temerea că implementarea legii ar putea fi amânată cu un an, în condițiile în care, mai spun aleșii locali, s-ar exercita presiuni asupra unora dintre colegii lor, pentru a renunța la promovarea acesteia. 

Președintele CALM, Tatiana Badan, a subliniat că această reformă este necesară pentru a oferi mai multă autonomie locală primăriilor și pentru a schimba modul de repartizare a finanțelor din bugetul central. Ea a anunțat că în curând vor fi inițiate discuții cu reprezentanții partidelor politice.

Primarul localității Budești, Nina Costiuc, a subliniat că în din cauza confuziei create în legătură cu data intrării în vigoare a Legii privind finanțele locale, nu este clar cum trebuie planificate bugetele pentru anul viitor.

Potrivit primarului satului Sărata Galbenă, Ștefan Vlas, unii dintre aleșii locali au fost convinși de către superiorii lor pe linie de partid din cadrul coaliției de la Guvernare să nu mai susțină adoptarea acestei legi. Ștefan Vlas nu a precizat, însă, despre care partid este vorba.

Congresul Autorităților Locale a organizat săptămâna trecută o acțiune de protest în Chișinău la care au participat aproximativ 100 de primari. Deputații din coaliția de guvernare au declarat atunci că legea necesită o serie de îmbunătățiri, înainte de a fi votată în lectură finală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău