Primăria va sesiza Procuratura privind calitatea asfaltării bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

  • 12 Iunie 2020 16:10
Primăria va sesiza Procuratura privind calitatea asfaltării bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

Calitatea executării lucrărilor de asfaltare pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt este una proastă. Cel puțin așa o califică primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma unui raport de expertiză făcut în perioada noiembrie 2019-martie 2020. Primarul apune că va merge cu acest raport și la Procuratura Generală, transmite IPN.

Potrivit edilului, compania care a fost selectată să facă lucrările de asfaltare a porțiunii de drum a început aceste lucrări cu întârziere. Expertiza confirmă că lucrările au fost realizate prost. Probleme există și pe bulevardul Ștefan cel Mare, și pe Constantin Negruzzi. Ion Ceban crede că Primăria a ratat cele șapte milioane de euro cât a costat acest proiect.

Expertiza a identificat multiple crăpături transversale și longitudinale, desprinderea masei de uzură. În stații s-a denivelat stratul de asfalt. Primarul consideră că acest lucru s-a întâmplat pentru că nu a fost aleasă corect rețeta de masă asfaltică. Nu a fost respectată proporția între conținutul de piatră spartă și conținutul de bitum. Ion Ceban consideră că acest lucru s-a făcut intenționat de către compania care a executat lucrările.

Edilul a precizat că responsabilă de această situație este și compania care a supravegheat lucrările (care nu este din Republica Moldova, dar are angajați locali), dar și conducerea de la acea etapă a Direcției transport public și căi de comunicație.

Primarul a mai spus că nu pot fi recuperate sursele de finanțare a contractului pentru că a fost depășit termenul de reacție. În anumite condiții, se poate miza doar pe garanția de 5% (275 de mii de euro). Acești bani pot fi cheltuiți pentru repararea făgașelor și a gurilor de captare fluvială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău