Primăria solicită suport de la Guvern pentru a evita scumpirile la transport. Reacția Guvernului

  • 13 Mai 12:54
Primăria solicită suport de la Guvern pentru a evita scumpirile la transport. Reacția Guvernului

Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că tariful de 2 lei pentru o călătorie cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul poate fi păstrat în condițiile în care Guvernul va rambursa Primăriei 350 de milioane de lei anual. Aceasta este suma cu care trebuie subvenționate Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze, suplimentar la 700 de milioane – bani oferiți deja anual celor două întreprinderi, transmite IPN.

„Deoarece în spațiul public majoritatea parlamentarilor și reprezentanților Guvernului critică și își exprimă opinia negativă pe marginea ajustării tarifelor de călătorie în transportul public, după ce a fost scumpit gazul, energia electrică, benzina, motorina și restul produselor în lanț, Primăria Chișinău a transmis un demers către Guvern și Parlament prin care informăm că putem susține serviciile de transport public chiar și în aceste situații dificile. Însă pentru aceasta sunt necesare alte 350 de milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, până la ziua de astăzi, bugetul municipalității a pierdut peste 467 de milioane de lei în urma crizei pandemice, scumpirii facturilor pentru resursele energetice, produselor, serviciilor conexe, inclusiv a crizei refugiaților, bani care încă nu au fost rambursați.

Edilul a mai spus că până azi nu a ajuns niciun bănuț la primăriile din țară pentru a gestiona criza refugiaților sau a scumpirilor în lanț.

Solicitați de ZdG, reprezentanții Guvernului au comunicat că Primăria este responsabilă de gestionarea resurselor Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) și tot instituția municipală trebuie să identifice soluții pentru a rezolva situația transportului public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău