Primăria sectorului 6 București a alocat bani pentru reconstrucția Parcului Alunelul din Chișinău

  • 16 Iulie 2020 11:23
Primăria sectorului 6 București a alocat bani pentru reconstrucția Parcului Alunelul din Chișinău

Primăria sectorului 6 din București a alocat resurse financiare pentru reconstrucția Parcului „Alunelul", transmite MOLDPRES.

Potrivit informațiilor prezentate de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a fost prezent la demararea lucrărilor, această a doua etapă de recontrucție a Parcului „Alunelul" va dura 90 de zile, notează sursa citată. În această perioadă vor fi efectuate lucrări de infrastructură: construcția a două fântâni arteziene, amenajarea spațiilor verzi, instalarea sistemului de irigare, a iluminatului public și celui decorativ, precum și a mobilierului urban.

Lucrările de reconstrucție a parcului „Alunelul" pevăzute în etapa a doua vor fi finanțate de Primăria sectorului 6 a municipiului Bucureşti, care oferă 846 mii euro, pentru realizarea proiectului. Investiția municipiului Chișinău va fi de 102 mii euro și constă în amenajarea terenului multifuncțional de sport.

Primarul general, Ion Ceban, a primit asigurări de la responsabilii de proiect că lucrările de renovare a parcului vor fi executate conform calendarului aprobat. „Mulțumesc primarului sectorului 6 din București, Gabriel Mutu, pentru susținere. Astfel, Consiliul Local al sectorului 6 a aprobat finanțarea proiectului, iar în ședința din 30 iulie, curent, urmează să fie aprobat acordul de grant", a spus Ceban.

Prima etapă de reconstrucție a Parcului „Alunelul" a fost finalizată în luna octombrie 2019. Lucrările au vizat amenajarea aleilor din zona de odihnă și instalarea bordurilor noi. De asemenea, a fost renovată scara de granit de la intrarea principală în parc. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocați 4,6 milioane de lei.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău