Primăria din Kiev a anunțat introducerea permisului sanitar inclusiv pentru transportul public

  • 28 Octombrie 2021 19:51
Primăria din Kiev a anunțat introducerea permisului sanitar inclusiv pentru transportul public

Primăria capitalei ucrainene Kiev a anunțat joi introducerea de luni a unui permis sanitar pentru accesul în numeroase locuri publice, inclusiv în transportul public și restaurante, drept răspuns la „deteriorarea bruscă” a situației epidemice, potrivit AFP.

„Introducem aceste restricții severe pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor”, a declarat în cadrul unui briefing de presă primarul din Kiev, Vitali Kliciko. Orașul are aproape 3 milioane de locuitori.

Un certificat de vaccinare anti-COVID sau un test PCR negativ va fi obligatoriu pentru a intra în restaurante, centre comerciale, săli de sport, cinematografe, hoteluri și anumite structuri guvernamentale, notează DIGI24.

Aceeași obligație va fi impusă pentru utilizarea transportului în comun, în special metroul orașului. Respectarea sa va fi controlată în mod aleatoriu de „grupe speciale” de polițiști, a avertizat Kliciko.

Grădinițele nu vor funcționa decât dacă toți angajații sunt vaccinați, în timp ce unitățile din ciclul secundar vor trebui să treacă din nou la cursuri la distanță, a precizat primarul.

„Vaccinați-vă, vă rog, protejați-vă și protejați-i pe cei apropiați”, a mai spus Kliciko, într-un moment în care numai un sfert dintre ucraineni s-au inoculat împotriva COVID, scrie Agerpres.

Primarul din Kiev și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea privind saturația spitalelor din capitală.

Orașul dispune de 6.000 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, dar 63% sunt deja ocupate și „în anumite spitale, această cifră atinge de la 99 până la 100%”, a subliniat el.

Ucraina, fostă republică sovietică cu circa 40 de milioane de locuitori și un sistem de sănătate publică foarte învechit, a anunțat joi un nou record de contaminări, cu 26.071 de noi infectări înregistrare în ultimele 24 de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău