Primăria din Copenhaga vrea să interzică trotinetele electrice în centrul orașului

  • 09 Octombrie 2020 15:33
Primăria din Copenhaga vrea să interzică trotinetele electrice în centrul orașului

Municipalitatea din Copenhaga dorește să interzică accesul în centrul orașului pentru trotinetele electrice închiriabile, au anunțat vineri reprezentanții Primăriei daneze, prin adoptarea uneia dintre cele mai stricte reglementări din lume în această chestiune, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Nu va mai fi posibilă închirierea sau parcarea unei trotinete electrice în cele mai multe dintre zonele cele mai aglomerate din Copenhaga începând de la 1 ianuarie", au precizat reprezentanții serviciului tehnic și cei ai serviciului de mediu din cadrul Primăriei din Copenhaga într-un e-mail adresat jurnaliștilor de la AFP.

În mod concret, aceste vehicule vor fi interzise în centrul istoric al orașului danez, unde a devenit deja imposibilă depozitarea lor, dar și în cartierele adiacente.

"Din păcate, am constatat probleme majore cu trotinetele electrice (...) Este extrem de dificil pentru persoanele vârstnice să treacă atunci când trotinetele sunt lăsate prăbușite pe străzi", a explicat consilierul municipal Rune Dybvad pentru postul de televiziune TV2.

Dispoziția va trebui să fie aprobată de Consiliul Municipal, dar ea se bucură deja de un sprijin larg.

Trotinetele electrice sunt contestate în mai multe orașe mari din cauza coabitării dificile dintre utilizatorii lor, pietoni și bicicliști în spațiile urbane cu dimensiuni mici, fapt care a determinat uneori primăriile locale să reglementeze foarte strict utilizarea acestor vehicule.

În noiembrie, Singapore a emis un decret care interzice trotinetele electrice pe trotuare, urmând exemplul Germaniei și Franței.

La Montreal, ele nu mai sunt disponibile după eșecul unei perioade de testare, din cauza lipsei de respect manifestate de utilizatorii lor față de pietoni și de ceilalți participanți la trafic.

Potrivit estimărilor făcute de jurnaliștii din presa de specialitate, 300 de accidente asociate trotinetelor electrice au avut loc la Copenhaga în anul 2019.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău