Primăria Chișinău vrea să le acorde angajaților săi premii anuale, în cuantum de trei salarii lunare

  • 22 Iulie 2018 13:48
Primăria Chișinău vrea să le acorde angajaților săi premii anuale, în cuantum de trei salarii lunare

Primăria municipiului Chișinău va stabili premii anuale persoanelor care dețin funcții de demnitate publică, funcționarilor publici, precum și altor categorii de angajați din cadrul municipalității în cuantum de până la trei salarii lunare.

Potrivit unui proiect de decizie care figurează pe ordinea de zi a ședinței de marți, 24 iulie 2018, a Consiliului municipal Chișinău, premiul anual în cuantum de până la trei salarii lunare, calculate în raport cu salariul de funcție și sporul pentru gradul de calificare pentru timpul efectiv lucrat pe parcursul anului 2017, va fi acordat persoanelor cu funcții de demnitate publică și funcționarilor publici.

De premii anuale de acest fel, vor beneficia și alte categorii de angajați: personalul auxiliar, personalul care efectuează deservirea tehnică și asigură funcționalitatea autorităților administrației publice locale, ai preturilor de sector, direcțiilor generale și ai direcțiilor din cadrul CMC.

Pentru respectivele creșteri salariale din bugetul municipal vor fi alocate 10 milioane 268 de mii de lei, potrivit proiectului.

Amintim că vineri, 20 iulie a.c., Parlamentul a aprobat în prima lectură o inițiativă legislativă ce prevede creșterea salariilor angajaților din administrația publică locală.

Astfel, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții raioanelor, pretorii și vicepretorii vor primi lunar suplimente în mărime de până la 50 la sută din salariul  de funcție, care va ajunge, astfel la 9200 de lei.

De asemenea, vor crește și salariile personalului care asigură deservirea tehnică și buna funcționare a autorităților publice locale. Pentru aceste majorări vor fi necesare peste 65 de milioane de lei anual.

Opoziția a criticat inițiativa, susținând că este una elaborată în context electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău