Primăria Chișinău va participa la „Săptămâna europeană a mobilității”

  • 19 Septembrie 2020 11:41
Primăria Chișinău va participa la „Săptămâna europeană a mobilității”

Primăria municipiului Chișinău se alătură inițiativei europene „Săptămâna europeană a mobilității” (European Mobility Week), desfășurată în perioada 16-22 septembrie, care promovează forme alternative de transport ecologic, pentru a transmite mesajul că mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe. Asta va ajuta la reducerea poluări aerului, poluării fonice, a accidentelor, precum și la diminuarea numărului persoanelor supraponderale, transmite MOLDPRES.

Autoritățile capitalei au depus o cerere de înregistrare și, împreună cu comunitatea de bicicliști, a propus mai multe evenimente, inclusiv „The fancy Women Bike Ride Chisinau” și „În oraș fără mașină”.  Primarul general, Ion Ceban, îndeamnă chișinăuienii să accepte provocarea de a utiliza bicicleta în această săptămână, să meargă la serviciu cu transportul public, bicicleta sau trotineta.

De asemenea, autoritățile municipale au convenit ca duminică, 20 septembrie, strada 31 August 1989, perimetrul str. Serghei Lazo – str. Vasile Alecsandri să fie utilizat exclusiv pentru pietoni.

În cadrul inițiativei „Săptămâna europeană a mobilității”, municipalitatea va prezenta proiectul „Renovarea străzii 31 August 1989 și transformarea acesteia în coridor verde”. Evenimentul se va desfășura duminică, ora 13:00, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi” din str. Al. Pușkin.

În perioada 16-22 septembrie, sute de orașe din Europa explorează soluții practice de îmbunătățire a calității vieții urbane și testează soluțiile de transport alternativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău