Primăria Chișinău va încerca să recupereze terenuri pe care deja au fost ridicate construcții

  • 04 Martie 2018 22:06
Primăria Chișinău va încerca să recupereze terenuri pe care deja au fost ridicate construcții

Primăria Chișinău va ataca în judecată mai multe persoane care ar fi ocupat abuziv terenuri municipale și au ridicat construcții în spațiile verzi.

Serviciile municipale au identificat mai multe cazuri când persoane fizice sau juridice au ocupat ilegal sectoare de teren, care aparțin municipalității. Pe unele din ele au fost edificate construcții ilegale, fără acte emise de către autoritățile publice locale, se arată într-un comunicat al primăriei Chișinău.

Acestea se află în Pădurea-parc „Schinoasa", pe Calea Ieșilor, Șoseaua Muncești, str, Sciusev, stradela Hrușcă și str. Bugeacului.

Primăria municipiului Chișinău anunță că va sesiza organele de drept asupra cazurilor menționate pentru a solicita înlăturarea obstacolelor la folosirea terenurilor aflate în proprietate municipală și eliberarea celor ocupate abuziv.

Amintim că primăria Municipiului Chișinău a fost obligată anterior, prin instanță de judecată să dea în arendă cele două insule din Parcul „​La Izvor” firmei Finpar Invest, companie afiliată democratului Vlad Plahotniuc.

Ulterior, arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Sergiu Borozan, a declarat în cadrul unui documentar al Centrului de Investigați Jurnalistice că insulele vor fi întoarse în gestiunea autorităților locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău