Primăria Chișinău va elabora o listă a companiilor care nu își onorează contractele

  • 13 Septembrie 2021 14:49
Primăria Chișinău va elabora o listă a companiilor care nu își onorează contractele

Antreprenorii, agenții economici care nu-și onorează angajamentele față de Primăria Chișinău vor fi incluși într-o listă a rușinii care va fi publică, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, primarul Ion Ceban a anunțat astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale, că a solicitat elaborarea unei "liste a rușinii", care să conțină numele concrete ale întreprinderilor ce nu-și onorează angajamentele față de Primăria Chișinău și trișează la executarea lucrărilor care țin de reparația străzilor, amenajarea trotuarelor, parcărilor, dar și de alte obiective.

"Unele întreprinderi iau bani și fac lucrări de mântuială, iar despre aceasta merită să cunoască toată lumea. Anul curent, pe unii i-am întors de zeci de ori să-și facă munca la nivel, din cont propriu", a specificat edilul.

Potrivit sursei citate, companiile incluse în lista neagră, care nu își onorează angajamentele, vor fi excluse de la executarea unor contracte pentru municipiu. „Vreau să apară lista neagră a companiilor, pentru ca municipalitatea Chișinău să nu mai aibă contracte cu oameni care nu-și pot onora angajamentele. Trebuie să se înțeleagă ca nu poți lua bani publici și să faci lucrări de mântuială”, a spus primarul capitalei.

Totodată, el a anunțat că a solicitat elaborarea unei liste a companiilor care execută conștiincios atribuțiile, respectă termenele prevăzute în contracte și standardele de activitate.

"Lista rușinii" urmează a fi făcută publică până la sfârșitul anului curent.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău