Primăria Chișinău și Ministerul Culturii vor evalua în comun monumentele de arhitectură din centrul capitalei

  • 15 Septembrie 2021 09:52
Primăria Chișinău și Ministerul Culturii vor evalua în comun monumentele de arhitectură din centrul capitalei

Primăria Chișinău și Ministerul Culturi vor elabora o foaie comună de parcurs pentru evaluarea monumentelor de arhitectură din nucleul istoric al capitalei, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a avut, ieri seară, o întrevedere cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în care au discutat despre necesitatea perfectării unei foi de parcurs, cu identificarea subiectelor comune pentru minister și Primăria Chișinău, scrie sursa citată.

În context, edilul municipiului a evidențiat necesitatea implicării celor două entități în procesul de evaluare a monumentelor de arhitectură din nucleul istoric al orașului, cca 900 de edificii. „Acest lucru va permite avansarea în elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, la care primăria lucrează în prezent", a remarcat sursa citată.

De asemenea, cele două instituții își propun ajustarea legislației cu privire la monumentele istorice, care să da claritate atât pentru locuitori, primărie, cât și pentru investitori.

Recent, administrația locală a municipiului Chișinău a stabilit că, până la 1 aprilie 2022, nu vor mai fi emise acte permisive noi pentru construcții în zona istorică a orașului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău