Primăria Chișinău riscă să nu facă față zăpezilor din această iarnă

  • 22 Octombrie 2018 14:29
Primăria Chișinău riscă să nu facă față zăpezilor din această iarnă

Autoritățile municipale riscă să nu facă față ninsorilor din această iarnă, din cauza utilajelor vechi. Anunțul a fost făcut de șeful întreprinderii municipale Exdrupo, Adrian Boldurescu, la ședința Primăriei.

„În acest an, în cazul ninsorilor abundente, riscăm să nu facem față, pentru că utilajele pe care le avem sunt vechi.  Ele sunt pregătite în proporție de 90%. Problema este că aceste mașini specializate sunt foarte vechi, din 2004 și pot ceda oricând. Practica arată că utilajele nu ajung la destinație. Au fost alocați bani în iulie și nu înțelegem de ce abia astăzi este licitația pentru a procura autobasculante”, a declarat Adrian Boldurescu.

Viceprimarul Nistor Grozavu a explicat că licitațiile pentru autobasculante întârzie din cauza unor contestații. „Licitația a fost anunțată, însă e o contestație depusă vizavi de caietul de sarcini, că s-ar fi făcut pentru un singur potențial producător de tehnică.  Noi nu ne putem permite basculante de putere mică”, a spus viceprimarul Nistor Grozavu.

Pentru procurarea utilajelor de deszăpezire au fost alocate 12 milioane de lei. Șeful Direcției transport Vitalie Butucel crede că acești bani vor fi insuficienți pentru a procura zece autospeciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău