Primăria Chișinău: Deșeurile vegetale nu trebuie aruncate în containere. Acestea sunt colectate separat

  • 26 Martie 16:39
Primăria Chișinău: Deșeurile vegetale nu trebuie aruncate în containere. Acestea sunt colectate separat

Primăria municipiului Chișinău a îndemnat locuitorii din sectorul particular, precum și gestionarii fondului locativ să nu arunce deșeuri vegetale (iarbă, frunze uscate, resturi de plante, ramuri de la copaci sau arbuști) în containerele pentru deșeurile municipale.

„Pentru îngreuna activitatea operatorului municipal de salubrizare, locuitorii capitalei sunt îndemnați să respecte regulile de colectare a deșeurilor vegetale și să le depună în locurile special destinate. De asemenea, gestionarii fondului locativ sunt rugați să informeze muncitorii responsabili de salubrizare în curțile de bloc, despre modul corect de stocare a deșeurilor vegetale”, a transmis Primăria printr-un comunicat de presă emis marți, 26 mai.

Municipalitatea a amintit că deșeurile vegetale trebuie colectate separat de celelalte tipuri de deșeuri, în saci sau recipiente speciale și depozitate lângă platformele comune de stocare a deșeurilor și nicidecum în containere.

Ulterior, aceste deșeuri vor fi evacuate de operatorul specializat, fiind compostate și transformate în îngrășământ natural, care va fi folosit pentru fertilizarea solului în zonele verzi ale orașului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău