Primăria Chișinău cere suportul polițiștilor pentru respectarea regulilor de sănătate publică

  • 28 Iulie 2021 14:33
Primăria Chișinău cere suportul polițiștilor pentru respectarea regulilor de sănătate publică

Comisia municipală Extraordinară de Sănătate Publică a dispus ieri revenirea la Codul galben de alertă sanitară în municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Comisia a constatat o creștere, în ultima săptămână, cu peste 40% a numărului de noi contaminări cu COVID-19 și o majorare cu 5,9% a deceselor legate de coronavirus, fapt pentru care a calificat situația epidemiologică drept „alarmantă”, scrie sursa citată.

Potrivit noilor măsuri de prevenire a creșterii numărului de noi îmbolnăviri dar și a extinderii tulpinii Delta, este recomandată evitarea evenimentelor care implică prezența aglomerațiilor umane.

În același timp, autoritățile municipale au solicitat suportul imediat al organelor de forță (Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Carabinieri) în patrularea străzilor și monitorizarea respectării regulilor de sănătate publică, inclusiv la stațiile de așteptare a transportului.

Măsurile sanitare elementare rămân în vigoare: purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanței fizice de minim un metru.

Anterior, în municipiu a fost în vigoare Codul verde de alertă sanitară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău