Primăria Chișinău a plătit aproape un milion de lei pentru a identificarea celor mai importante probleme pe care le înfruntă călătorii în mijloacele de transport public

  • 18 Ianuarie 2022 09:55
Primăria Chișinău a plătit aproape un milion de lei pentru a identificarea celor mai importante probleme pe care le înfruntă călătorii în mijloacele de transport public

Primăria Chișinău a plătit unei companii de cercetare aproape un milion de lei pentru a identifica cele mai importante probleme pe care le înfruntă călătorii în mijloacele de transport public. Autoritățile locale au hotărât să aloce banii mai ales pentru a afla de ce eșuează implementarea sistemului electronic de plată în troleibuze și autobuze. Oamenii spun însă că sunt probleme mult mai importante ce trebuie soluționate, precum întârzierea în stații a mijloacelor de transport, ceea ce le face foarte aglomerate, scrie TVR Moldova.

Conform sursei citate, timp de o lună, reprezentanții companiei de cercetare îi vor întreba pe oameni ce-i nemulțumește cel mai mult când se deplasează cu mijloacele de transport public.

Unul dintre cele mai importante scopuri ale sondajului este de afla cât de atractivă e achitarea călătoriilor cu cardul bancar. Unii oameni spun că le este mai comod să achite călătoriile cu bani cash, iar de aceeași părere par să fie și taxatorii.

La mai bine de an de când sistemul de plată electronică e testat în zece la sută dintre mijoacele de transport public, autoritățile recunosc că procesul decurge anevoios și cu multe dificultăți.

VITALIE MIHALACHE, șef direcția Transport și Căi de Comunicație, Chișinău: „Termenul de folosire scurt acestor terminale de plată utilizate, au fost identificate cu schimbul de date, operativitatea acestora, zonele care nu sunt acoperite de rețeau de internet sau telefonie. Nu ne putem spune referitor la o decizie de implementa acest sistem, îl poate lua doar consiliul municipal”. 

Conform datelor Regiei Transport Eelectric Chișinău, între lunile mai și ocombrie ale anului trecut, au fost achitate cu cardul aproape 220 de mii de călătorii, adică mai puțin de două procente din totalul acestora.

Potrivit direcției transport, rezultatele sondalului realizat de compania de cercetare sociologică vor fi gata în luna martie și vor fi analizate pentru a îmbunătăți serviciile oferite călătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău