Primăria Chișinău a inventariat stațiile din transportul public și a cerut rezilierea unor contracte

  • 11 Februarie 2020 15:30
Primăria Chișinău a inventariat stațiile din transportul public și a cerut rezilierea unor contracte

Primăria municipiului Chișinău a făcut inventarierea calității stațiilor din transportul public și a cerut rezilierea unor contracte de parteneriat public-privat, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului, Victor Chironda, a notat pe rețelele de socializare că situația în care se află stațiile de așteptare din transportul public este dezastruoasă și a cerut rezilierea unor contracte de parteneriat public-privat.

„Situația e dezastruoasă. Din totalul de 546 de stații din municipiu, în prezent avem trei tipuri: Stațiile distruse ale Epa-Media - o schemă din 2007 prin care un agent economic a devenit proprietarul a 267 de stații pe care le-a lăsat să degradeze complet. Pavilioane comerciale - o altă schemă prin care 128 de stații, din “stații cu puncte de comerț” s-au transformat în “pavilioane de comerț cu două scaune”. Peste 150 de stații sunt existente doar pe hârtie, acolo nici un fel de acoperiș sau scaune nu există”, a notat Chironda.

Viceprimarul afirmă că a cerut inițierea procedurilor de reziliere a contractelor cu toți agenții economici care au construit pavilioane comerciale în locul stațiilor de așteptare. Făcând referire la contractul de parteneriat public-privat cu Epa-Media, Chironda precizează că acest contract va expira în anul 2021 și că, până atunci, vor fi  făcute toate demersurile pentru rezilierea lui. „Astfel de “parteneriate public-private” compromit însuși principiul de parteneriat public-privat”, susține viceprimarul.

În același timp, contactat de reporterul MOLDPRES, reprezentantul legal al administratorului Întreprinderii cu Capital Străin Epa-Media SRL, Ana Neagu, afirmă că Epa-Media a reparat, succesiv de-a lungul anilor, stațiile aflate în proprietate investind zeci de milioane de lei. “Am dialogat succesiv cu partenerii din contract, dar fără a avea mare rezultat,” a declarat Neagu.

Reprezentantul Epa-Media și-a exprimat speranța că împreună cu noua administrație locală va fi găsită o soluție comună pentru deblocarea situației existente. “Contractul este învechit și nu corespunde realităților actuale, ne manifestăm disponibilitatea de a-l revizui în folosul cetățenilor municipiului Chișinău”, a concluzionat Neagu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău