Primăria Chișinău, despre situația în oraș. Care sunt pagubele

  • 03 Iunie 2016 16:08
Primăria Chișinău, despre situația în oraș. Care sunt pagubele

Primăria municipiului Chișinău informează despre situația în oraș, ca urmare a condițiilor meteo.

Potrivit specialiștilor, volumul precipitațiilor căzute în decursul ultimelor 24 de ore depășește jumătate din media lunară.

La moment, dar și pe parcursul nopții, la nivelul orașului Chișinău nu s-au înregistrat probleme privind circulația rutieră sau funcționarea canalizării pluviale. Toate arterele de circulație sunt practicabile, iar transportul public circulă conform programului, cu excepția autobuzelor și troleibuzelor care circulă pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și care au fost redirecționete pe str. București, din cauza surpării părții carosabile pe artera centrală a orașului, la intersecțiile cu str. Armenească și str. Vasile Alecsandri.

Primăria Chișinău a evaluat deja pagubele produse de ploaia torențială din seara zilei de 31 mai 2016. În urma ploii de la începutul săptămânii curente, au fost deteriorați circa 7740 de metri pătrați de asfalt, iar pentru restabilirea acestora sunt necesare peste 2,5 milioane de lei. Iar pentru curățarea străzilor și evacuarea nămolului sau a deșeurilor aduse de ape vor fi cheltuiți circa 240 de mii de lei. Odată cu stabilizarea vremeii, drumarii vor relua lucrările de lichidare a consecințelor ploii torențiale.

În același timp, ploile din ultimele zile au afectat acoperișurile mai multor blocuri locative din oraș, cu o suprafață totală de peste 10 mii de metri pătrați.

Cetățenii pot sesiza autoritățile în privința pagubelor produse de ploaie, la următorul număr de telefon: „022-22-22-67” – Dispeceratul Central Municipal.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău