Primăria Ceadâr-Lunga a permis pensionarilor să pescuiască gratis

  • 22 Iulie 2021 13:58
Primăria Ceadâr-Lunga a permis pensionarilor să pescuiască gratis

Primăria municipiului Ceadâr-Lunga a luat o decizie prin care permite pensionarilor să pescuiască gratuit și fără autorizație în bazinele acvatice din localitate, transmite MOLDPRES.

Conform autorităților locale, pensionarilor amatori de această îndeletnicire li se va elibera un bilet, ce le va permite să pescuiască în lacurile și iazurile care sunt proprietate a Primăriei municipiului Ceadâr-Lunga. „Pescuitul pentru pensionari va fi permis doar de pe mal, în zilele de luni, de la răsăritul până la asfințitul soarelui și numai cu o undiță”, scrie ceadir-lunga.md, citat de moldpres.

În urma pescuitului amator, pensionarii vor putea să-și oprească nu mai mult de cinci kilograme de pește pe zi. La fel, este interzis pescuitul mai multor specii de pește, dacă o unitate cântărește mai puțin de un kilogram.

Permisul de pescuit este uninominal, netransmisibil, conține datele personale ale titularului, tipul permisului (anual/o zi/pensionar) și este valabil în anul procurării (calendaristic). Plata pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv, amator și de agrement este în mărime de: pentru un an - 300 lei; pentru o zi - 30 lei. În cazul pensionarilor: pentru un an - 150 de lei; pentru o zi - 15 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău