Primăria capitalei a achiziționat 10 tractoare noi destinate lucrărilor de salubrizare și deszăpezire

  • 28 Mai 2019 15:51
Primăria capitalei a achiziționat 10 tractoare noi destinate lucrărilor de salubrizare și deszăpezire

10 tractoare cu perii, lame, sărărițe și remorci au fost procurate și livrate astăzi serviciilor municipale, comunică MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de prezentare a tehnicii, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a specificat că în ultimul an a fost schimbată aproximativ 30% din tehnica din dotare, fiind cumpărate echipamente care nu au mai existat până acum în capitală, precum motocoase, aspiratoare, suflante, manipulatore, tocătoare de crengi.

„Zeci de ani municipalitatea lucra cu tehnică depășită de timp, care mai mult stătea în reparații decât în lucru. Cu noile achiziții, condițiile de muncă pentru colegii noștri au devenit mai bune, iar eficiența salubrizării mai ridicată”, a spus Codreanu.

La începutul lunii aprilie, autoritățile capitalei au procurat 30 de aspiratoare stradale și 50 de utilaje pentru cosirea ierbii. De asemenea, din cei 14 milioane de lei planificați în 2019 pentru achiziționarea echipamentelor de salubrizare stradală vor fi achiziționate și cinci furgonete și cinci mini încărcătoare.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău