Prima vizită la Chișinău a unui președinte de parlament austriac

  • 14 Mai 2023 13:00
Prima vizită la Chișinău a unui președinte de parlament austriac

Președintele Consiliului Național al Republicii Austria, Wolfgang Sobotka, va efectua o vizită oficială la Chișinău. Este prima vizită în Republica Moldova a unui președinte de parlament al Austriei în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-austriece, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Marți, 16 mai, speakerul austriac va avea întrevederi cu conducerea țării – Președintele Republicii Moldova, Maia  Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean.

La Parlament, oficialul austriac se va mai întâlni cu vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, și cu membrii Grupului de prietenie cu Republica Austria.

Agenda vizitei oficiale mai include întrevederi cu viceprim-miniștrii, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și cu reprezentanții Comunității evreiești din țara noastră și cu cei ai Fundației Concordia din Chișinău.

În cadrul vizitei oficiale vor fi abordate subiecte de actualitate, printre care oportunitățile de intensificare a cooperării dintre țara noastră și Republica Austria, situația de securitate din regiune și parcursul european al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău