FOTO | Prima vizită a Principelui Radu al României la Cahul și Comrat

  • 04 Octombrie 2016 23:24
FOTO | Prima vizită a Principelui Radu al României la Cahul și Comrat

Alteța Sa Regală, Principele Radu al României a efectuat prima sa vizită în sudul Republicii Moldova.

Scopul vizitei la Cahul și Comrat a fost cel de a sprijini comunitățile locale în realizarea unor proiecte comune, dar și identificarea și valorificarea unor noi oportunități care ar facilita parcursul european al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Academiei de Științe a Moldovei. 

În cele două orașe pe care le-a vizitat luni, pe 3 octombrie, reprezentantul Casei Regale a României, însoțit de  Ambasadorul Romaniei în Republica Moldova, Daniel Ionita, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu, dar și a presedintelui AȘM, academicianul Gheorghe Duca, s-a înâlnit cu autoritățile locale, dar și cu reprezentanții profesorilor și conducerea  Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul  și ai Liceului „Mihai Eminescu” din Comrat.

Au fost aduse în discuție proiectele comune care pot fi inițiate și dezvoltate în domeniul educației, economiei și infrastructurii. Alteța Sa, Principele Radu a menționat faptul că Guvernul României oferă Republicii Moldova un important ajutor în renovarea și modernizarea grădinițelor de copii și școlilor.

În acest sens, Ambasadorul Daniel Ioniță a remarcat că angajamentul României în Republica Moldova este unul de durată, Republica Moldova fiind o prioritate strategică.

„Dorim ca prin tot ceea ce facem să contribuim la îmbunătățirea vieții de zi cu zi a cetățenilor Republicii Moldova, iar programele noastre de asistență acoperă domenii variate de acțiune, de la bursele școlare oferite elevilor, studenților, doctoranzilor și post-doctoranzilor din Republica Moldova, până la programul care s-a dovedit de a fi unul de foarte mare succes de renovare a grădinițelor din Republica Moldova”, a menționat Daniel Ioniță, specificând că în prezent au fost renovate 832 de grădinițe, din cele 23 de milioane de euro oferite de  Guvernul României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău