Prima tranzacție cu Obligațiuni de Stat încheiată pe Bursa de Valori a Moldovei. Care a fost valoarea

  • 03 Noiembrie 2023 10:32
Prima tranzacție cu Obligațiuni de Stat încheiată pe Bursa de Valori a Moldovei. Care a fost valoarea

Bursa de Valori a Moldovei anunță că a realizat prima tranzacții cu obligațiuni de stat. Aceasta a fost înregistrată în data de 1 noiembrie.

Potrivit autorității, această primă tranzacție reprezintă un pas important în consolidarea pieței de capital din Republica Moldova și evidențiază eforturile susținute ale participanților și regulatorilor pieței financiare de a dezvolta și diversifica gama de produse financiare disponibile investitorilor, sporind în același timp atractivitatea instrumentelor financiare emise de Guvernul Republicii Moldova prin stabilirea unei pieți secundare bazate pe principiile pieței libere, transmite Bizlaw.md.

Mai exact, tranzacția înregistrată a fost cu obligațiuni de Stat cu dobândă fixă de 8,5% cu termenul de circulație de cinci ani. Valoarea tranzacției a fost de  5.153,50 lei .

Prin lansarea tranzacțiilor cu obligațiuni de stat pe Bursa de Valori a Moldovei, se creează oportunități pentru investitori să-și diversifice portofoliile și să participe la dezvoltarea economică a țării. Obligațiunile de stat reprezintă o modalitate sigură de investiții, fiind emise de guvern și sprijinite de puterea sa financiară. Acestea pot aduce beneficii nu numai investitorilor instituționali, ci și celor individuali care doresc să investească într-un instrument financiar cu risc redus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău