Prima țară în care cei care au criptomonede vor fi amendați. Aici, 8 milioane de investitori dețin 1,4 mld dolari în monede virtuale

  • 15 Martie 2021 12:21
Prima țară în care cei care au criptomonede vor fi amendați. Aici, 8 milioane de investitori dețin 1,4 mld dolari în monede virtuale

India va propune o lege care interzice criptomonedele, astfel că oricine tranzacționează în țară sau chiar deține astfel de active digitale va fi amendat, a declarat pentru Reuters un înalt oficial guvernamental.

Proiectul de lege, care promovează una dintre cele mai stricte politici din lume împotriva criptomonedelor, va face ca deținerea, emiterea, exploatarea, tranzacționarea și transferul de criptomonede să fie înscrisă în sfera faptelor penale. Persoanele care tranzacționează sau dețin astfel de active vor fi amendate, a declarat un înalt oficial guvernamental pentru Reuters, citat de DIGI24.ro.

În schimb, proiectul de lege oferă deținătorilor de criptomonede timp de până la șase luni pentru lichidare, după care se vor percepe penalități, a declarat oficialul. Potrivit acestuia, liderii decizionali sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul deține o majoritate impresionabilă în Parlament. Ministerul Finanțelor nu a comentat informația. 

Dacă interdicția va intra în vigoare, India va deveni prima economie majoră care face ca exploatarea criptomonedelor să fie ilegală. China, care a interzis exploatarea și comerțul, nu sancționează însă posesia de monede virtuale.

În India, în ciuda amenințărilor guvernamentale de interdicție, volumul tranzacțiilor crește, iar opt milioane de investitori dețin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în criptomonede, potrivit estimărilor din industrie. Nu sunt disponibile însă date oficiale.

Această situație vine pe fondul recordului atins de Bitcoin, care sâmbătă a ajuns la 60.000 de dolari, aproape dublându-și valoarea în acest an, favorizat de susținători precum Elon Musk. Înregistrările utilizatorilor și fluxurile de bani la bursele locale de criptomonede sunt de 30 de ori mai mari față de acum un an, a declarat directorul executiv Gaurav Dahake. Unocoin, una dintre cele mai vechi burse din India, a adăugat 20.000 de utilizatori în ianuarie și februarie, în ciuda îngrijorărilor legate de interdicție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău