Prima țară europeană care dă startul revenirii economice. De joi deschide magazinele și atelierele

  • 07 Aprilie 2020 16:54
Prima țară europeană care dă startul revenirii economice. De joi deschide magazinele și atelierele
FOTO: Getty Images/DIGI24

Paralizate de criză, economiile europene fac pași pentru revenirea la un program de lucru normal. Cehia devine primul stat în care viața se reîntoarce treptat la cea de dinainte de pandemie.

De joi, se vor redeschide magazinele de bricolaj, cele de papetărie sau atelierele de reparații ale bicicletelor, potrivit DIGI24.ro.

Oamenii vor putea ieși afară pentru a face sport, dar nu în grupuri mai mari de două persoane.

Cehia a fost una dintre primele țări care a impus stare de urgență, iar măștile au devenit obligatorii. Țara are acum sub 5.000 de cazuri de coronavirus și 80 de decese.

 Și Austria a anunțat un plan detaliat pentru revenirea la normal.

„Scopul nostru este ca pe 14 aprilie, în marțea de după Paște, să fie deschise magazinele mici, de până în 400 de metri pătrați, magazinele de bricolaj și de grădinărit”, a declarat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

„Bineînțeles, (deschiderea se va face, n.r.) sub reguli stricte de siguranță, cum ar fi: purtarea măștilor de protecție, dezinfecții și un număr limitat de clienți. Scopul nostru este ca, de pe 1 mai, toate magazinele, mall-urile și saloanele de cosmetică să se redeschidă”, a adăugat el.

În Slovacia, fabrica Kia a reînceput construcția de mașini, oprită pe 23 martie. Reluarea lucrului de face cu respectarea măsurilor de distanțare socială și niciun muncitor nu intră în fabrică înainte de a i se lua temperatura, scrie Mediafax.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău