Prima țară care susține anexările ilegale ale Rusiei. „Referendumurile au fost organizate în acord cu Carta ONU”

  • 04 Octombrie 10:14
Prima țară care susține anexările ilegale ale Rusiei. „Referendumurile au fost organizate în acord cu Carta ONU”

Coreea de Nord a anunțat că susține anexarea de către Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, potrivit agenției de presă de stat KCNA, care face trimitere la Ministerul de Externe de la Phenian.

„Respectăm voința locuitorilor care au dorit să se reunească cu Rusia și susținem poziția guvernului rus de a face din aceste regiuni părți ale țării”, a declarat Cho Chol-su, șeful Departamentului Organizații Internaționale din cadrul Ministerului de Externe de la Phenian, potrivit agenției nord-coreene, preluată de TASS. El a subliniat că marea majoritate a votanților a ales în favoarea alipirii la Rusia.

„Referendumurile au fost organizate în acord cu Carta ONU, care a consacrat principiul egalității popoarelor și dreptul la autodeterminare, în acord cu procedurile legitime care au făcut posibilă reflectarea voinței locuitorilor celor două republici și ai celor două regiuni”, a adăugat diplomatul nord-coreean, transmite digi24.ro.

Potrivit acestuia, în efortul de a menține o lume unipolară, Statele Unite „abuzează Consiliul de Securitate ONU”, intervine în afacerile interne ale țărilor independente și le încalcă drepturile.  „Zilele în care SUA folosesc Consiliul de Securitate ONU ca pe un scut și un mijloc de agresiune pentru a-și menține dominația au trecut”, a spus diplomatul.  El a mai arătat că Washingtonul a „declanșat războaie în fosta Iugoslavie, Afganistan și Irak” și nu a întâmpinat nicio opoziție din partea Consiliului de Securitate.Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
5,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău