Prima țară care reintroduce măsuri anti-Covid, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri

  • 06 Septembrie 2023 19:59
Prima țară care reintroduce măsuri anti-Covid, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri

Ministerul Sănătății din Israel spune că incidența noii variante de COVID-19, Pirola, este subraportată și a transmis că, în următoarele trei săptămâni, toți pacienții spitalizați vor fi testați PCR la internare.

Ministerul Sănătății din Israel a transmis luni un ordin către toate spitalele din țară să facă teste PCR tuturor noilor internați, pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noua variantă de coronavirus în Israel, dar și în lume, relatează Haaretz, scrie Digi24.

Săptămâna trecută, au fost raportate în medie 136 de cazuri noi de îmbolnăviri pe zi, în timp ce acum două săptămâni media era de 104, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Totuși, numărul pacienților internați cu COVID-19 a scăzut în ultimele zile, duminică fiind înregistrați 42 de pacienți în stare gravă și 20 în stare moderată.

Ministerul Sănătății a remarcat că majoritatea cazurilor de COVID-19 din Israel sunt testate la domiciliu, ceea ce face mai dificil pentru autoritățile sanitare să urmărească ratele de infectare. Noua variantă puternic muta

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău