Prima ședință în dosarul de învinuire a bașcanei Evghenia Guțul a fost întreruptă

  • 30 Aprilie 17:30
Prima ședință în dosarul de învinuire a bașcanei Evghenia Guțul a fost întreruptă

Astăzi, 30 aprilie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a avut loc prima ședință de judecată în cauza în care Evghenia Guțul și o secretară din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” sunt inculpate de săvârșirea a două capete de acuzare de acceptare cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice, informează Procuratura Anticorupție.

„În cadrul ședinței preliminare, unul dintre inculpați nu era asistat de un apărător, ceea ce reprezintă temei pentru amânarea ședinței, astfel instanța de judecată i-a acordat termen pentru alegerea unui apărător. Totodată, de către inculpata Evghenia Guțul, a fost înaintată cererea de prezentare a rechizitoriului în limba rusă, cerere care a fost admisă de către instanța de judecată.

Menționăm că, procurorii au prevăzut survenirea unei asemenea solicitări, astfel fiind dispusă traducerea rechizitoriului în limba rusă.

Următoarea ședință a fost fixată pe 27 mai, cu începere de la ora 11:30.

Amintim că pe 24 aprilie curent, dosarul în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, a fost trimis la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond.”, transmite comunicatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,17 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău