Prima ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care Igor Dodon figurează ca inculpat a fost amânată

  • 26 Septembrie 2022 17:05
Prima ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care Igor Dodon figurează ca inculpat a fost amânată

Prima ședință de judecată în dosarul „Energocom”, care a fost stabilită pentru astăzi, 26 septembrie, în care ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul unui grup criminal organizat, a fost amânată.

Potrivit Replica Media  motivul amânării este că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.

Următoarea ședință pe acest dosar a fost stabilită pentru data de 6 octombrie.

Potrivit portalului instanțelor, magistrata Angela Catană este președinta completului de judecători care va examina cauza penală, denumită generic „Energocom”.

Igor Dodon este învinuit de faptul că în perioada 2008-2009, când deținea funcția de ministru al economiei și comerțului, ar fi aprobat un contract de achiziție a energiei electrice, contrar atribuțiilor sale. SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu aproape 30%.

Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică pentru cetățenii din R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău