Prima ședință a Consiliului Municipal Chișinău va avea loc pe 7 decembrie 2023

  • 03 Decembrie 2023 15:55
Prima ședință a Consiliului Municipal Chișinău va avea loc pe 7 decembrie 2023

Comisia Electorală Centrală a hotărât, în cadrul ședinței de astăzi, convocarea în prima ședință a aleșilor locali din Consiliul municipal Chișinău pe 7 decembrie 2023, începând cu ora 12:00, menționează serviciul de presă al instituției pe pagina de Facebook.

Membrii CEC au luat act de cererea de retragere a împuternicirilor reprezentantului Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” în Comisia Electorală Centrală, Vadim Filipov, recent confirmat de Parlamentul Republicii Moldova în funcția de membru al CEC, menționează sursa citată.

Alte hotărâri aprobate în ședința de astăzi a Comisiei, se referă la atribuirea mandatelor de consilier în mai multe consilii locale din țară. Acestea vizează ridicarea, în baza cererilor de demisie, a mandatelor de aleși locali și atribuirea mandatelor candidaților supleanți.

Legislația în vigoare stabilește că alesul local care se află în situații de incompatibilitate prevăzute de cadrul legal, demisionează din funcția incompatibilă cu mandatul deținut sau își depune mandatul în termen de 30 de zile de la apariția incompatibilității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău