Prima ședință a CMC nu s-a lăsat fără replici dure, iar ”mărul discordiei” l-a constituit repartizarea comisiilor

  • 15 Noiembrie 2019 14:13
Prima ședință a CMC nu s-a lăsat fără replici dure, iar ”mărul discordiei” l-a constituit  repartizarea comisiilor

Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit astăzi în ședință de constituire. Blocul ACUM a mers pe aceeași strategie ca și în Parlament, și s-a împărțit în 2 fracțiuni, cu 10 consilieri la Platforma DA și 9 la PAS. Prima ședință nu s-a lăsat fără replici mai dure, iar ”mărul discordiei” l-a constituit repartizarea comisiilor.

Primul care l-a atacat pe noul primar este chiar tizul său, Ion Cebanu de la Partidul Liberal. El i-a îndemnat pe consilieri să nu aibă încredere în edil.

„Stimați consilieri, nu există socialiști suspendați. Toți socialiștii, inclusiv și acei suspendați, sunt nocivi pentru municipiul Chișinău”, a spus Ion Ceban de la PL.

Propunerile socialiștilor privind distribuirea comisiilor nu au fost acceptate de restul consilierilor, care au avut nevoie să se consulte mai bine de o oră. Liderul grupului Platforma DA în CMC, Andrei Năstase a cerut să fie respectat principiul proporționalității.

„Referințele dumneavoastră, domnule Ceban, la practicile vechi, haideți să cădem de acord că e bine să nu le mai aducem în discuție. Eu vă invit la maximă transparență”, a menționat Andrei Năstase.

Repartizarea propusă de socialiști nu s-a făcut pentru fiecare fracțiune a blocului ACUM, ci pentru întreaga formațiune, care este a doua după numărul de consilieri, susține primarul Ion Ceban.

„Blocul ACUM are majoritate deplină în două comisii din cele mai importante, comisia pentru buget, economie și finanțe, și comisia socială”, a spus Ion Ceban, primarul Capitalei.

Cea mai numeroasă fracțiune în Consiliul Municipal este a socialiștilor, cu 22 de consilieri, blocul ACUM are 19, PL – 3, PDM și Partidul ȘOR – câte doi consilieri, iar PUN, PCRM și Forța Nouă – câte unul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău