Prima secție de votare suplimentară pentru alegerile din România va fi deschisă în Republica Moldova

  • 02 August 2016 14:13
Prima secție de votare suplimentară pentru alegerile din România va fi deschisă în Republica Moldova

Prima secție de votare pentru alegerile parlamentare din România, la solicitarea alegătorilor, va fi deschisă în Republica Moldova, a declarat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, într-un interviu acordat AGERPRES.

În interviu, Maria Ligor prezintă modificările legislative gândite de Executiv și anunță unde au fost întrunite condițiile pentru organizarea de noi secții de votare pe baza înscrierilor în Registrul Electoral. Totodată, spune ea, potrivit datelor de până acum, România ar avea prima secție de votare la solicitarea alegătorilor în Republica Moldova.

”În baza datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă (...) sunt undeva în jur de 4.700 de alegători înscriși în acest moment, dintre care aproape de 1.000 sunt în categoria celor care au solicitat secție de votare unde locuiesc, restul de 3.700 solicitând să voteze prin corespondență. Din datele pe care le-am studiat, se pare că avem prima secție de votare la solicitarea alegătorilor în Republica Moldova”, a declarat Maria Ligor.

De asemenea, potrivit acesteia, Guvernul Cioloș pregătește o serie de modificări legislative 'punctuale', care să înlesnească accesul la vot al românilor din afara granițelor și să îndepărteze 'obstacolele tehnice' ce ar putea împiedica exercitarea acestui drept.

Potrivit legislației române, secțiile de votare peste hotare sunt deschise pe lângă misiunile diplomatice ale României, dar și la solicitarea a cel puțin 100 de alegători în localitatea unde ei au domiciliul sau reședința sau în grupul de localități din zona respectivă cu condiția ca această solicitare să fie exprimată prin înscrierea în Registrul Electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău