Prima rundă de discuții între Partidul „Șor” și „Pro Moldova” despre demiterea Guvernului Chicu

  • 29 Iunie 2020 10:14
Prima rundă de discuții între Partidul „Șor” și „Pro Moldova” despre demiterea Guvernului Chicu

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” a participat luni, 29 iunie, la prima rundă de discuții organizată de grupul parlamentar „PRO Moldova” în vederea demiterii actualului guvern și formarea unui nou cabinet de miniștri.

Potrivit unui comunicat al Partidului Șor, ambele părți sunt de acord că în R.Moldova „s-a creat o situația incertă, când fosta coaliție de guvernare a pierdut majoritatea parlamentară din cauza eșecurilor și a erorilor grave comise în contextul crizei pandemice”

„În aceste condiții, deputații Partidului Politic „ȘOR” și „Pro Moldova” au reiterat necesitatea demiterii actualului guvern, care a pierdut susținerea politică, încrederea cetățenilor și orice sprijin extern. De asemenea, părțile au fost de acord că este necesară formarea, alături de reprezentanții celorlalte formațiuni politice parlamentare de opoziție, a unui alt Executiv care să răspundă și să găsească soluții pentru necesitățile imediate și pe termen lung ale Republicii Moldova și cetățenilor săi”, menționează participanții la discuții. 

Amintim că „Pro Moldova” a lansat invitație deschisă pentru toate partidele parlamentare responsabile pentru stabilirea priorităților Guvernului anti-criză. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău