Prima repetiție pentru parada din 27 august, sub podul de la Telecentru

  • 17 August 2021 12:51
Prima repetiție pentru parada din 27 august, sub podul de la Telecentru

Formațiuni din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării au desfășurat astăzi primul antrenament comun, pentru parada militară care va avea loc la Chișinău la 27 august, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Repetițiile au avut loc sub podul din cartierul Telecentru, transmite IPN.

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, a precizat că repetițiile vor avea loc zilnic, în special în primele ore ale dimineții. Pentru exerciții este ales tronsonul sub podul de la Telecentru, pentru a nu crea restricții de circulație rutieră pe alte segmente de drum din oraș. O repetiție generală va avea loc  și în Piața Marii Adunări Națională.


Anatolie Nosatîi a spus că toți participanții la paradă sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au facut-o benevol, iar medicii supraveghează permanent starea de sănătate a acestora. Dacă cineva va prezenta simptome de boală, va fi înlocuit cu militari și polițiști de rezervă.

La paradă vor participa militari din garnizoanele Chișinău, Bălți, Cahul. Pentru eveniment au fost alocați 2,5 milioane de lei, din bugetele  interne ale Ministerului Apărării și Miniterului Afacerilor Interne.  Spre dosebire de paradele din anii precedenți, manifestarea va fi „fără demonstrare de tehnică și alte elemente din trecut”, a menționat minitrul apărării.

Alexandru Oprea, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne a precizat că MAI va fi reprezentat la paradă de 420 de persoane. E vorba angajați de la Inspectoratul General al Poliției, Inspetoratul General al Carabinierilor, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și tineri care își fac studiile la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”. Toți angajații Ministerului Afacerilor Interne care participă la paradă, la fel ca și militarii, au fost imunizați împotriva noului coronavirus.


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, comandant suprem al Forțelor Armate, a semnat un decret privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial la 23 iulie anul curent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău