Prima reacție din partea Irlandei după demisia Theresei May: "UE nu va oferi o înțelegere mai bună viitorului premier britanic"

  • 24 Mai 2019 14:39
Prima reacție din partea Irlandei după demisia Theresei May:

Uniunea Europeană nu va oferi o înțelegere mai bună, privind ieșirea Marii Britanii din Blocului comunitar, viitorului premier britanic, a declarat vineri ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney, relatează site-ul agenției Reuters,preluat de Mediafax.ro.

Theresa May a anunțat, vineri dimineață, că va demisiona din funcțiile de lider al Partidului Conservator și de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit.

"Din perspectiva mea, nu văd posibilitatea ca Uniunea Europeană viitorului premier o înțelegere diferită sau mai bună decât cea oferită Theresei May", a declarat Coveney.

Consiliul European a decis amânarea ieșirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău