Prima reacție a Procuraturii Generale la denunțul depus de Andrei Năstase

  • 18 Iunie 10:44
Prima reacție a Procuraturii Generale la denunțul depus de Andrei Năstase

După ce ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită tragerea la răspundere a magistraților Curții Constituționale și ridicarea imunității liderului PDM, deputatului Vlad Plahotniuc, instituția a venit cu o primă reacție.

„Procuratura generală a recepționat demersul si urmează sa-l examineze în modul stabilit de lege”, se arată într-un răspuns oferit pentru Radio Chișinău de către Serviciul de presă al Procuraturii Generale. 

În denunțul depus depus de Andrei Năstase la Procuratura Generală și publicat în presa de la Chișinău, celor șase judecători constituționali li se impută ”infracțiunea de tentativă de uzurpare a puterii în stat”.

Ministrul de Interne consideră că acțiunile judecătorilor Curţii Constituționale au dus la instaurarea unui dualism al puterii şi, în consecință, a unei crize a acesteia, ceea ce a afectat şi extrapolat întreaga societate datorită interpretării ambigue şi abuzive a unor norme constituționale, care erau suficient de clare.

Autoritățile apărute ca rezultat al efectelor produse de deciziile ilegale emanate de Curte, au emis acte de dizolvare a Parlamentului, au stabilit alegeri anticipate, au înstrăinat bunuri, etc., existând, practic, o preluare ilegală şi abuzivă a puterii în stat, prin anihilarea puterii legislative şi suprimarea Guvernului legal constituit”, a explicat ministrul.

Andrei Năstase a subliniat că judecătorul Raisa Apolschi este nașa de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, iar alți membri ai Curții sunt apropiați ai liderului PDM sau exponenți ai Partidului Democrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
21,52 °C
cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,1 m/s
Wed
19 °C
Thu
18 °C
Fri
21 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C

Curs oficial BNM 17 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8548 -0.1394
USD 17.6904 -0.0381
RON 4.1950 -0.0302
UAH 0.6848 0.0001
RUB 0.2817 -0.0014
Arhivă Radio Chișinău