Prima reacție a prințului Harry după moartea bunicului său - ducii de Sussex au adus un omagiu virtual prințului Philip

  • 10 Aprilie 2021 14:57
Prima reacție a prințului Harry după moartea bunicului său - ducii de Sussex au adus un omagiu virtual prințului Philip

Prințul Harry și soția sa Meghan Markle au adus un omagiu prințului Philip, care a încetat din viață vineri, pe site-ul organizației lor Archewell, în timp ce speculațiile curg în privința participării cuplului la înmormântarea din Marea Britanie, transmite AFP.

Pe un fundal întunecat, un singur mesaj în relief, scris cu litere albe: "În memoria Alteței Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021", a fost afișat pe site-ul web al Archewell, organizația de caritate și de producție audiovizuală fondată de cuplu anul trecut.

"Vă mulțumim pentru devotament ... ne veți lipsi foarte mult" se arată în tributul virtual adus bunicului prințului Harry.

Prințul Philip, care s-a stins în pace la vârsta de 99 de ani în Castelul Windsor de lângă Londra, a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorților monarhilor britanici, deținut până atunci de Charlotte, soția regelui George al III-lea.

Anunțul morții sale a declanșat numeroase speculații în presă cu privire la participarea la funeraliile din Marea Britanie a cuplului Harry - Meghan, care locuiește în prezent în Los Angeles.

Relația prințului Philip cu fiul său cel mare, Charles, tatăl lui Harry, a fost adesea tensionată.

Prințul Harry și Meghan Markle, care și-au anunțat anul trecut retragerea din cadrul monarhiei britanice și au ales să trăiască în California, au acordat un interviu șocant în luna martie pentru Oprah Winfrey, interviu care a zguduit coroana britanică și a avut efectul unei bombe în Regatul Unit. Cuplul a denunțat în special rasismul anumitor membri ai familiei regale care au pus la îndoială culoarea pielii copilului lor, ce urma să se nască, precizând în afara camerelor de luat vederi că nu este vorba de regină și nici de prințul consort.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău