Prima reacție a Mitropoliei Basarabiei, după decizia autorităților de a suspenda slujbele religioase

  • 13 Martie 2020 15:13
Prima reacție a Mitropoliei Basarabiei, după decizia autorităților de a suspenda slujbele religioase

Reprezentanții Bisericii nu s-au așteptat la decizia autorităților, de a suspenda întrunirile și evenimentele religioase, inclusiv slujbele. Cel puțin asta spune preotul Andrei Bucliș, secretarul Mitropoliei Basarabiei, scrie TVR Moldova.

Contactat de TVR MOLDOVA pentru o reacție față de decizia Comisiei, Andrei Bucliș susține că autoritățile nu au consultat reprezentanții bisericii în vederea luării acestei decizii.
 
„E o decizie la care nu ne-am așteptat, nu am fost consultați, așteptăm sa fim consultați. Nu stiu cum să reacționam. Am fost luați pe neasteptate. Toți preoții au programat pe azi seara spovedanii, pe mâine au programat slujbe. Trebuie să îi anunțăm și pe ei, să discutăm”, a declarat Andrei Bucliș.
 
Secretarul Mitropoliei Basarabiei a declarat că se află în drum spre sediul mitropolitan, unde va avea loc o ședință, se va discuta și se va lua o decizie oficală, care va fi comunicată mai târziu.
 
De menționat că reporterul TVR MOLDOVA a contactat și secretarul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, iar acesta a declarat că și ei se întrunesc într-o ședință, pentru a lua o decizie, care, la fel,  va fi comunicată mai târziu.

Amintim că astăzi, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis suspendarea, pe un termen de două săptămâni, petrecerea oricăror slujbe, servicii divine și alte activități cu caracter religios. Măsura vine după ce în Republica Moldova au fost confirmate, până la această oră, 6 cazuri pozitive la coronavirus.

Sursa:TVR Moldova 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău