Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID este o asistentă medicală de la Institutul Matei Balș

  • 27 Decembrie 2020 09:40
Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID este o asistentă medicală de la Institutul Matei Balș

Prima persoană din România care va fi vaccinată împotriva COVID - 19 este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București, scrie Agerpres.

Evenimentul va avea loc duminică, la ora 9,00, la centrul de vaccinare amenajat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș".

Conform GCS, Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare anti-COVID demarează duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Acestea sunt:
* Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" București
* Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov
* Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Dr. Victor Babeș" București, inclusiv secția externă modulară Pipera
* Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
* Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța
* Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Victor Babeș" Craiova
* Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași
* Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Rușdea" Baia Mare
* Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava
* Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș" Timișoara, inclusiv secția exterioară a acestui spital - secția clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare - Institutul "Cantacuzino" din București, de unde au fost distribuite în țară.

Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranșă - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare - au fost alocate în funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.

Astfel, la Brașov s-au solicitat 100 de doze; la Spitalul ''Matei Balș'' București - 600 de doze, iar la ''Victor Babeș'' - 530; la Cluj - 375 doze; Constanța - 170; Dolj - 90; Iași - 260; Baia Mare - 210; Suceava - 250; Timișoara - 450 de doze.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău