Prima misiune spațială israeliană către Lună a fost lansată cu succes

  • 22 Februarie 2019 10:28
Prima misiune spațială israeliană către Lună a fost lansată cu succes

Prima misiune spațială israeliană către Lună a fost lansată cu succes, în această dimineață, din statul american Florida.

Proiectul a costat doar 100 de milioane de dolari și a fost realizat cu finanțare privată.

Operațiunile de lansare au fost urmărite atent din Israel. La ora 03:45 a fost lansată de la Cape Canaveral prima misiune spațială israeliană spre Lună, cu ajutorul unei rachete Falcon 9.

Aselenizarea modulului este prevăzută în 11 aprilie. Centrul de comandă al misiunii spațiale israeliene spre Lună se află la o bază a Industriei Aerospațiale din Israel. Dacă misiunea spațială denumită Geneza, termenul din Biblie în limba română, reușește, Israelul va fi a patra țară care atinge solul lunar după Statele Unite, Rusia și China.

Aselenizarea va dura aproximativ 15 minute și va fi supravegheată în comun de Agenția Spațială Israeliană, Institutul Weizmann și NASA. Un retroreflector de la NASA se află la bord pentru manevra de aselenizare. Va fi prima capsulă spațială care ajunge pe lună grație unei inițiative private.

Proiectul a costat doar 100 de milioane de dolari și a fost realizat de compania SpaceIL și Industria Aerospațială Israeliană.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău