Prima medalie de argint pentru Moldova la Universiada de la Kazan

  • 09 Iulie 2013 17:36
Prima medalie de argint pentru Moldova la Universiada de la Kazan

Luptătorul la brâu Maxim Mamulat a obținut, marți, 9 iulie, medalia de argint la categoria de greutate 60 kg, stil clasic, la Jocurile Mondiale Studențești de la Kazan.

După trei victorii în confruntări cu sportivi din Uzbekistan, Turkmenistan și Mongolia, sportivul moldovean a cedat în finală în fața rusului Nafis Minnebaev. Alți 2 luptători moldoveni, Mihai Cosnicean (70 kg) și Anatolie Moldovan (100 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz. Pentru Anatolie Moldovan aceasta este a 2 medalie de bronz, după cea cucerită la stilul liber. Cel de-al patrulea luptător moldovean de belt wrestling, Igor Beșleaga (80 kg), medaliat cu bronz la stilul liber, a ajuns până în faza sferturilor de finală.

Tot astăzi, pugiliștii moldoveni Alexandru Râșcan (52 kg) și Dumitru Galagoț (64 kg) au obținut medalii de bronz la Universiada Mondială de la Kazan. În semifinale, Alexandru Râșcan a cedat la puncte în fața rusului Misha Aloian, iar Dumitru Galagoț nu a reușit să-l învingă pe armeanul Artur Kirajyan și, astfel, sportivii moldoveni se vor mulțumi cu medaliile de bronz. 

După 4 zile de concurs la Jocurile Mondiale Studențești de la Kazan, Moldova are în palmares opt medalii. Cinci medalii, dintre care 1 de argint și 4 de bronz, au fost obținute la luptele la brâu, o medalie de bronz a fost câștigată de halterofilul Oleg Sârghi și alte 2 medalii au fost cucerite de lotul de box.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău