Prima mașină de serie cu hidrogen, prezentată, în premieră, în România

  • 24 Martie 2018 13:25
Prima mașină de serie cu hidrogen, prezentată, în premieră, în România Mediafax

Producătorul nipon Toyota va expune la SIAB 2018 primul său model de serie cu sistem de propulsie cu pilă de hidrogen, denumit Mirai, scrie Promotor, care dezvăluie din caracteristicile acestui autovehicul al viitorului.

Toyota Mirai este prima mașină de serie cu sistem de propulsie cu pilă de hidrogen de la producătorul care a lansat în 1997 hibrida Prius, iar niponii au mizat pe un design destul de futurist pentru berlina cu patru uși care scoate doar vapori de apă pe țeava de eșapament. 

Potrivit Toyota, o realimentare completă durează în jur de cinci minute, iar energia electrică produsă de mașină ar putea, teoretic, să alimenteze o casă vreme de o săptămână.

Salonul Internațional de Automobile București (SIAB) debutează cu peste 20 de premiere naționale. Organizatorii se așteaptă la peste 150.000 de vizitatori pe perioada evenimentului programat pentru perioada 23 martie-1 aprilie.

În total 18 mărci auto vor fi prezente la SIAB și vor prezentate peste 20 de noi automobile în premieră pentru piața locală.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău