Prima linie de metrou din Pakistan, lungă de 27 de kilometri, a fost deschisă după 5 ani de lucrări

  • 27 Octombrie 2020 13:56
Prima linie de metrou din Pakistan, lungă de 27 de kilometri, a fost deschisă după 5 ani de lucrări

Prima linie de metrou din Pakistan a început să funcționeze, în orașul Lahore, informează BBC, peluat de Digi24.ro

Linia Portocalie are 27 de kilometri lungime și 26 de stații. Ea va reduce drastic timpul de călătorie în orașul aglomerat. Călătorii vor putea traversa orașul cu metroul în 45 de minute, față de cele două ore și jumătate necesare traversării cu autobuzul.

Oficialii estimează că 250.000 de locuitori vor folosi zilnic metroul.

Proiectul a costat 1,8 miliarde de dolari, iar ceremonia de inaugurare a avut loc duminică, în prezența autorităților din statul Punjab, dar și a consulului chinez Long Dingbin.

Metroul din Lahore a fost construit cu sprijinul Chinei, după ani de întârzieri și controverse politice. China a investit zeci de miliarde de dolari în Pakistan, încercând să lege economiile din Asia, Africa și Europa prin intermendiul unor proiecte mari de infrastructură.

Vorbind la inaugurare, consulul chinez Long Dingbin a numit metroul un element definitoriu în prietenia dintre Pakistan și China. Totodată, agenția chineză Xinhua a scris că Linia Portocalie reprezintă "un nou nivel în sectorul de transport public din țara asiatică".

Proiectul "Liniei Portocalii" a luat naștere în 2014, odată cu semnarea unui memorandum de între Pakistan și China. Finanțarea a fost asigurată de China printr-un împrumut, iar lucrările au început în octombrie 2015.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău