Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I-a va începe la 1 aprilie

  • 29 Martie 2021 12:09
Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I-a va începe la 1 aprilie

În acest an, în municipiul Chișinău, înscrierea copiilor în clasa I-a va avea loc în două etape: de la 1 aprilie până 11 iunie și de la 14 iunie până la sfârșitul lunii august. Este necesară completarea cererii de înscriere după modelul atașat pe platforma E-școala, la care se anexează copia buletinului de identitate a unui părinte și copia certificatului de naștere a copilului. Informația a fost precizată, la ședința online de la Primărie, de către șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, transmite IPN.

„Chișinăul este unica structură teritorială care face înscrierea pe platforma electronică E-școala. Aceasta va fi accesibilă pentru părinți de la 1 aprilie. Copiii înscriși pot fi cei care la 1 septembrie împlinesc șapte ani. Copiii sunt înscriși conform vizei de reședință”, a spus responsabilul.

Înscrierea se va face în 122 de instituții școlare. Numărul aproximativ de copii planificați este de 9156, în 340 de clase. Anul trecut au fost înscriși în clasa I-a 8798 de copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău