Prima doamnă a SUA, Jill Biden, testată pozitiv la COVID-19

  • 16 August 20:00
Prima doamnă a SUA, Jill Biden, testată pozitiv la COVID-19

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv la COVID-19, a anunțat marți responsabila sa pentru comunicare, Elizabeth Alexander, potrivit Reuters.

După ce a fost testată negativ pentru COVID-19 luni, în cadrul testării periodice, prima doamnă a început în timpul serii să prezinte simptome asemănătoare unei răceli. Ea a fost din nou testată negativ într-un test antigen, dar testul PCR a dat ulterior rezultat pozitiv, explică sursa citată, potrivit AGERPRES.

În schimb, președintele Joe Biden a fost marți testat negativ pentru COVID-19, a anunțat pe Twitter secretara de presă a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Joe și Jill Biden sunt în prezent în vacanță în Carolina de Sud. Întrucât Joe Biden este considerat contact apropiat al lui Jill Biden, conform măsurilor antiepidemice în vigoare în prezent în SUA el va trebui să poarte mască 10 zile în spațiile închise și când se află în proximitatea altor persoane.

''Vom crește de asemenea cadența de testare a președintelui și vom anunța rezultatele'', a mai spus secretara de presă a Casei Albe.

Președintele SUA a trecut la rândul său prin infectarea cu coronavirus, fiind testat pozitiv ultima dată pe 5 august.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden a ieșit pe 27 iulie din izolare, întrucât fusese atunci testat negativ și părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o ''recădere'', caz observat la un mic procent dintre pacienții care au fost tratați cu medicamentul antiviral Paxlovid.

Același medicament i-a fost prescris acum și lui Jill Biden, a anunțat de asemenea responsabila sa de comunicare, ea precizând că prima doamnă va reveni acasă de la locul unde-și petrece vacanța în Carolina de Sud după ce va avea două teste negative consecutive pentru COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,6
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,68 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
17
Mon
14
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău