Prima declarație a Iuliei, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, după otrăvire

  • 24 Mai 2018 09:16
Prima declarație a Iuliei, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, după otrăvire

Iulia Skripal, fiica fostului spion rus, Serghei Skripal, a făcut prima declarație, după cazul de otrăvire cu neurotoxină, dintr-un loc unde este ținută ascunsă de britanici.

Potrivit Digi24.ro, Iulia Skripal spune că viața ei a fost distrusă. Dorește să se întoarcă în Rusia, dar fără ajutorul ambasadei de la Londra și numai după ce tatăl său, externat și el din spital acum trei zile, își va reveni.  Vizibil afectată și având la gât cicatricea unei traheotomii recente, tânăra spune că a trecut printr-o experiență traumatizantă și le-a mulțumit celor care le-au salvat viețile ei și tatălui său. 

„Bună ziua, mă numesc Iulia Skripal. Am venit în Marea Britanie pe 3 martie ca să îmi vizitez tatăl, ceva ce mai făcusem deja. După 20 de zile în comă, m-am trezit și am aflat că am fost amândoi otraviti. Încă îmi vine greu să accept că am fost amândoi atacați astfel. Faptul că a fost folosită o neurotoxină este șocant. Suntem amândoi norocoși că am supraviețuit acestei tentative de asasinat. Nu vreau să intru în detalii, dar tratamentul a fost invaziv, dureros și deprimant. (...) Încerc să fac față schimbărilor prin care trec, fizic și emoțional. Iau fiecare zi în parte și vreau să îl ajut pe tatăl meu până își revine complet. Pe termen lung, sper să mă întorc în țară. Sunt recunoscătoare pentru ofertele de asistență din partea Ambasadei Rusiei, dar, pentru moment, nu vreau să folosesc serviciile lor. Vreau să repet și ce am spus în declarația de mai devreme: nimeni în afară de noi nu vorbește pentru mine sau pentru tatăl meu. Le mulțumesc celor care au fost implicați în îngrijirea mea, în această perioadă dificilă a vieții!”, a declarat Iulia Skripal. 

Cei doi au fost otrăviți cu o neurotoxină la începutul lunii martie în Marea Britanie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău