Prima bibliotecă mobilă pentru copii a pornit în călătorie

  • 13 Iunie 2014 14:27
Prima bibliotecă mobilă pentru copii a pornit în călătorie

Prima bibliotecă mobilă pentru copii a pornit vineri, 13 iunie, în călătorie prin localitățile Republicii Moldova.

Biblioteca pentru copii ”Ion Creangă”, din capitală, a transformat un autobuz într-o bibliotecă plină cu cărți, în cadrul unui proiect finanțat de Guvernul Japoniei. Aceasta le-a fost prezentată, astăzi, copiilor din Chișinău și a pornit, alături de scriitorul Spiridon Vangheli, spre copiii din Vadul lui Vodă. 

”Bibliobuzul” în care au încăput 1000 de cărți și câteva calculatoare și tablete, în care sunt stocate alte 600 de cărți în format electronic, va ajunge, în special, în sate, a declarat directoarea bibliotecii ”Ion Creangă”, Claudia Balaban.

Și scriitorii vor călători prin sate alături de biblioteca mobilă. Primul care a pornit în la drum chiar astăzi, este Spiridon Vangheli, care va ajunge la copiii din taberele de odihnă de la Vadul lui Vodă.

Inițiativa a fost apreciată și de scriitoarea Claudia Partole, care crede că biblioteca mobilă, dar și întâlnirile cu scriitorii care vor urma, vor apropia copiii de carte.

Copiii veniți la eveniment au fost încântați de autobuzul colorat și plin de cărți.

Costul proiectului este de1,5 milioane de lei. Autobuzul a fost cumpărat cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei, iar cărțile au fost puse la dispoziție de Biblioteca pentru copii ”Ion Creangă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău