Prima acțiune a Blocului Electoral UNIREA ( infoprut.ro)

  • 21 Ianuarie 2020 11:35
Prima acțiune a Blocului Electoral UNIREA ( infoprut.ro)

Mișcarea Politică UNIREA va organiza, miercuri, 22 ianuarie, ora 10:00, o acțiune de protest în fața Președinției R. Moldova. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal, dar și de Valeriu Munteanu, președintele Uniunii Salvați Basarabia, scrie infoprut.ro

„În semn de protest față de creșterea necontrolată a infracționalității juvenile în R. Moldova în timp ce Igor Dodon își continuă agenda de turist de lux, iar regimul său, nu este în stare să facă nimic pentru a diminua din amploarea fenomenului grav și fără precedent, Mișcarea Politica UNIREA, va organiza, miercuri, 22 ianuarie, ora 10:00, acțiunea „Minutul Tăcerii”, în fața Președinției R. Moldova”, se arată în anunț.

Astfel, Mișcarea Politică UNIREA, îi invită pe cei care împărtășesc aceeași revoltă, să li se alăture.

De la începutul anului 2020, R. Moldova a fost zguduită de o serie de infracțiuni care au drept suspecți minori. Unul dintre aceste cazuri este cel al lui Dumitru Jomir din satul Costești, raionul Ialoveni.  Tânărul de 20 de ani, snopit în bătăi de doi consăteni în noaptea de Revelion, s-a stins ulterior pe patul de spital.  Recent a fost descoperit un alt caz cutremurător. La Orhei, un copil de 12 ani a fost omorât cu cel puțin 12 lovituri de cuțit. În ambele cazuri printre suspecți se regăsesc minori.

Amintim că Mișcarea Politică UNIREA a fost constituită, miercuri, 15 ianuarie 2020, de către cinci partide unioniste PDA, PL, PNL, PPR și USB, care au decis să-și unifice forțele. Iar ieri, Blocul electoral UNIREA a fost înregistrat oficial de către Comisia Electorală Centrală pentru participarea la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020.

Sursa:infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău